Princípy a ochrana súkromia na 4home.sk

4home.sk prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vášho správania na webe pomocou súborov cookies personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies na zobrazenie cielenej reklamy v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete podrobnejšie nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v Nastavenie súkromia

Kontakt 0 Obľúbené Prihlásenie Košík

Náhľad košíka

K doprave ZADARMO ostáva nakúpiť za 60,00 €
Váš košík je prázdny...
Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty
Kvalitný refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou ATC je určený predovšetkým pre meranie obsahu cukru v ovocných koncentrátoch/džúsoch, sirupoch, džemoch, kondenzovanom mlieku a pod. V rozsahu 0 - 32 % Brix. Zloženie zmesí či čistoty látok možno určovať pomocou zmerania indexu lomu lúča svetla.Meranie je veľmi jednoduché, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol prístroja, priklopiť krytku hranola (látka sa rozprestrie), pozrieť sa proti svetlu do okuláru prístroja (prípadne ho zaostriť) a na príslušnej stupnici v zornom poli možno ihneď odpočítať hodnotu cukornatosti ( %) podľa rozhrania medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou.Stupnica Brix sa používa na meranie koncentrácie rozpustenej látky (predovšetkým cukru) v ovocí, v zelenine, v džúsoch, v muštoch, v nealkoholických nápojoch a pod. Je to univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), charakterizuje koncetráciu sacharózy v hmotnostných percentách.Pre meranie prístroj nepotrebuje žiadnu batériu, má ľahkú, ale veľmi odolnú konštrukciu zo špeciálnej alumíniovej zliatiny. Časť prístroja je vybavená mäkkým gumovým krytom pre komfortné držanie bez nebezpečenstva zošmyknutia.Obsah sady: 1x refraktometer pre meranie cukornatosti 1x praktické a mechanicky odolné plastové puzdro 1x pipeta pre odber vzorky 1x skrutkovač na kalibráciu prístroja 1x antistatická čistiaca handrička na optický hranolTechnické parametre: rozsah stupnice pre meranie cukornatosti - 0 % až 32 % Brix rozlíšenie (obe stupnice) - 0,2 % presnosť (obe stupnice) - ± 0,2 %
4,8 37
30

Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty

Zľava -5%
Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty

Sixtol Univerzálny refraktometer pre ovocné koncentráty

37 hodnotení
31,99 € ušetríte 1,50 €
30,49 €
Skladom
Doručíme zajtra
Doprava zadarmo nad 60,00 €
Nákupom získate 73 Pohodáčikov

Popis

Kvalitný refraktometer s automatickou teplotnou kompenzáciou ATC je určený predovšetkým pre meranie obsahu cukru v ovocných koncentrátoch/džúsoch, sirupoch, džemoch, kondenzovanom mlieku a pod. V rozsahu 0 - 32 % Brix. Zloženie zmesí či čistoty látok možno určovať pomocou zmerania indexu lomu lúča svetla.
 
Meranie je veľmi jednoduché, stačí kvapnúť kvapku meranej látky na zošikmený optický hranol prístroja, priklopiť krytku hranola (látka sa rozprestrie), pozrieť sa proti svetlu do okuláru prístroja (prípadne ho zaostriť) a na príslušnej stupnici v zornom poli možno ihneď odpočítať hodnotu cukornatosti ( %) podľa rozhrania medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou.
 
Stupnica Brix sa používa na meranie koncentrácie rozpustenej látky (predovšetkým cukru) v ovocí, v zelenine, v džúsoch, v muštoch, v nealkoholických nápojoch a pod. Je to univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), charakterizuje koncetráciu sacharózy v hmotnostných percentách.
 
Pre meranie prístroj nepotrebuje žiadnu batériu, má ľahkú, ale veľmi odolnú konštrukciu zo špeciálnej alumíniovej zliatiny. Časť prístroja je vybavená mäkkým gumovým krytom pre komfortné držanie bez nebezpečenstva zošmyknutia.
 
Obsah sady:
 
  • 1x refraktometer pre meranie cukornatosti
  • 1x praktické a mechanicky odolné plastové puzdro
  • 1x pipeta pre odber vzorky
  • 1x skrutkovač na kalibráciu prístroja
  • 1x antistatická čistiaca handrička na optický hranol
 
Technické parametre:
 
  • rozsah stupnice pre meranie cukornatosti - 0 % až 32 % Brix
  • rozlíšenie (obe stupnice) - 0,2 %
  • presnosť (obe stupnice) - ± 0,2 %
viac menej

Parametre

Hmotnosť: 0,27 kg
Priemer: 4 cm
Šírka (cm): 15,5 cm

Katalógové číslo:

 692678
Hodnotenie (37) Dotazy (3)
4,8
100% zákazníkov odporúča 37 Hodnotenie
17 recenzií
5
33
4
4
3
0
2
0
1
0
P Peter 27. 01. 2025 overený zákazník
  • Spĺňa plne čo som očakával
Zobraziť celé hodnotenie
D Denisa 21. 11. 2024 overený zákazník
  • Výborná kvalita, dobrá cena ⭐⭐⭐
Zobraziť celé hodnotenie
M Magdalena 04. 09. 2024 overený zákazník
  • darček potešil
Zobraziť celé hodnotenie
Všetky recenzie (17)

Najnovšie otázky

T Tomáš 19. 10. 2022

Zdravím, tiež by som Vás poprosil o návod ako kalibrovať refraktometer. Ďakujem :))

4 4Home 20. 10. 2022

Dobrý den, děkujeme za Váš zájem a dotaz. Na uvedený email jsme Vám zaslali návod k použití. S přáním hezkého dne, Petra Fikerová, 4home, a.s.

Zobraziť celú otázku
p pavol 25. 09. 2021

dá sa merať aj cukornatosť hrozna

4 4Home 26. 09. 2021

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Dodavatel k refraktometru uvádí následující. Jestli nebude tato informace dostačující, prosím, kontaktujte nás. Refraktometr univerzální pro ovocné koncentráty (džusy, sirupy, džemy atd.) AT 32. Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru v ovocných koncentrátech/džusech, sirupech, džemech, kondenzovaném mléku apod. v rozsahu 0 - 32 % Brix. Refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek. Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod. % Brix je univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu. ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace). S přáním hezkého dne, Andrea Štěpánová, 4home, a.s.

Zobraziť celú otázku
J Jozef 15. 08. 2021

Chcem vedieť ako sa kalibru ďakujem

4 4Home 16. 08. 2021

Dobrý den, děkujeme za Váš zájem a dotaz. Na email jsme Vám zaslali návod. S přáním hezkého dne, Petra Fikerová, 4home, a.s.

Zobraziť celú otázku
Všetky otázky (3)

Užívateľské hodnotenie

Odoslaním súhlasím so spracovaním osobných údajov pre obchodné a marketingové účely spoločnosti 4Home, a.s.

feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechajte si ujsť novinky a špeciálne ponuky.

Prihláste sa k odberu nášho newsletteru a o všetkom sa dozviete ako prvý.

Váš názor nás zaujíma!

Zavrieť