Princípy a ochrana súkromia na 4home.sk

4home.sk prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vášho správania na webe pomocou súborov cookies personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies na zobrazenie cielenej reklamy v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete podrobnejšie nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v Nastavenie súkromia

Kontakt 0 Obľúbené Prihlásenie Košík

Náhľad košíka

K doprave ZADARMO ostáva nakúpiť za 50,00 €
Váš košík je prázdny...

Recepty na cestoviny 7x inak

11. 09. 2012 | Cestoviny - typický taliansky pokrm - sa stali už neoddeliteľnou súčasťou slovenských kuchýň. Recepty na prípravu cestovín (nielen po taliansky) si zvládne každý bez problémov vymyslieť aj vlastné. Navyše majú cestoviny nespočetné množstvo možných slaných i sladkých variácií a kombinácií, takže je nikdy nemusíte robiť dvakrát na rovnaký spôsob. My sme vám vybrali pár chutných receptov pre inšpiráciu.

Špagety s paradajkami a bazalkou

Ingrediencie:
  • špagety
  • 5 paradajok
  • 10 dkg anglickej slaniny
  • cesnak (množstvo podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • bazalka (čerstvá alebo sušená)
  • olivový olej
  • strúhaný syr

Jednoduchý a rýchly recept na chutné špagety. Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme si variť špagety, ako vychytávku môžeme použiť špeciálny hrniec na cestoviny. Na kvapke olivového oleja v panvici necháme vyškvariť slaninu a potom pridáme nakrájanéparadajky.

Necháme rozvariť na omáčku, medzitým podľa chuti pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a bazalku (iba sušenú, čerstvú pridávame až nakoniec). Môžeme pridať trochu červeného vína. Do hotovej omáčky zamiešame špagety a na tanieri posypeme strúhaným syrom, prípadne čerstvou bazalkou.

Brokolicové cestovinyZapekacia misa

Ingrediencie:
  • balíček cestovín
  • 500 g brokolice
  • 200 g póru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 obdĺžničky taveného syra
  • 200 g Eidamu
  • 100 g Nivy (nemusí byť)
  • 1 smotana na šľahanie
  • olej
  • korenie podľa vlastného výberu

Recept je možné robiť aj čisto vegetariánsky, bez kuracieho mäsa.

Sada nožov SolingenDáme si variť cestoviny, kuracie prsia opláchneme a nakrájame na menšie kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji v panvici s nadrobno nakrájaným cesnakom, pridáme kuracie kocky a orestujeme.

Medzitým uvaríme brokolicu v osolenej vode (stačí nechať prejsť varom po dobu asi 2 minút). Nadrobno ju nasekáme a spolu s kolieskami póru pridáme k mäsu a restujeme, kým nie je mäso hotové.

Nivu a eidam nastrúhame alebo pokrájame na malé kúsky, rovnako tak i tavený syr. Cestoviny, mäso so zeleninou aj syr zmiešame v zapekacej mise a okoreníme korením podľa vlastnej chuti, napríklad sušeným cesnakom, vegetou, grilovacím korením ...

Na zmes nalejeme téglik smotany na šľahanie a zapekáme asi 15-20 minút na 180 °C. Chvíľku pred vybratím z rúry môžeme ešte posypať nastrúhaným eidamom, ktorý vytvorí syrovou kôrku.

Cestoviny s jablkami a kuracím mäsomKeramická panvica

Ingrediencie:
  • 1 balíček cestovín
  • 4 ks kuracích pŕs
  • 4 jablká
  • 2 zemiaky
  • 1 smotana na varenie a trochu mlieka
  • 1 lyžica hladkej múky
  • grilovacie korenie a tymian
  • trocha bieleho vína

Kuracie prsia nakrájame na kocky, posypeme grilovacím korením a orestujeme na rozpálenom oleji. Samostatne orestujeme v panvici na kocky nakrájané Sklenené koreničkyjablká a zemiaky, ktoré možno taky ochutiť korením. Restujeme, kým zemiaky aj jablká nie sú polomäkká.

Pripravíme si do misy zmes na omáčku: smotanu ochutenú tymiánom a soľou, s lyžicou múky. Ak chceme viac omáčky, použijeme mlieko a pridáme múku.

Restované mäso, jablká aj zemiaky dáme na panvicu a zalejeme trochou bieleho vína a chvíľku podusíme. Keď je všetko mäkké, zalejeme smotanou s ingredienciami, osolíme a povaríme, až sa omáčka zahustí. Hotové zmiešame s cestovinami a podávame.

Cestoviny s tuniakomHrniec na cestoviny s keramickým povrchom

Ingrediencie:
  • cestoviny
  • 1 cibuľa
  • 4 stredné paradajky
  • 1 tuniak vo vlastnej šťave
  • 1 strúčik cesnaku
  • bazalka, soľ
  • olej

Krájač na cibuľuCibuľu rozštvrtíme a nakrájame na tenké prúžky, opražíme ju na oleji v panvici (najlepšie olivovom). Pridáme tuniaka, osolíme a podľa chuti posypeme sušenou bazalkou, môžeme pridať aj korenie. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky a na drobno nakrájaný cesnak.

Všetko zamiešame a necháme chvíľu prehriať na panvici. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, dobre zamiešame a môžeme podávať. Pre obmenu môžeme do receptu podľa chuti pridať napríklad nakladanú kukuricu alebo nakrájané čierne olivy.

Cesnakové špagetyOdmeriavač špagiet

Ingrediencie:
  • 500 g špagiet
  • 4 paličky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka

Farebný kuchynský nôžDáme variť špagety, môžeme použiť praktický zlievaci hrniec na cestoviny. Medzitým si na väčšom množstve olivového oleja (ak používate wok, tak asi 2 cm) speníme cibuľku a pridáme k nej na plátky nakrájané celé 4 paličky cesnaku (1 palička na osobu).

Pre obmenu môžeme prihodiť aj na drobno nakrájané paradajky. Na záver prihodíme niekoľko hrstí (podľa chuti) nasekanej čerstvej bazalky, stiahneme z ohňa a primiešame uvarené špagety.

Hubárske cestovinyMultifunkčný tlakový hrniec

Ingrediencie:
  • 400 g cestovín
  • 300 g húb (najlepšie čerstvé)
  • 250 g šunky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ, čierne korenie
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhaného syra

Zapekacia misaCestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Huby nakrájame, krátko povaríme a scedíme. Cibuľu osmažíme dozlatista, potom pridáme orestovať huby, cesnak a nakrájanú šunku.

Keď je zmes hotová, vmiešame ju do cestovín, ochutíme soľou a korením a všetko dáme do maslom vymastenej zapekacej misy. Zalejeme rozšľahanými vejúcej so smotanou a posypeme syrom. Dáme zapiecť do predhriatej rúry.

Sladká bodka:

Cestoviny so sušeným ovocímSušička ovocia Professor SP 4100

Ingrediencie

  • 400 g cestovín
  • 180 g sušeného ovocia
  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • soľ
  • cukor krupica podľa chuti
  • vanilkový cukor alebo arómu
  • lyžice oleja
  • kokos alebo strúhanka na vysypanie

Plastové dózy na potravinyUvaríme cestoviny a necháme ich vychladnúť. Premiešame s pokrájaným sušeným ovocím a lyžicou oleja. Z bielkov si ušľaháme sneh. Žĺtky rozmiešame s cukrom, vanilkou, mliekom, tvarohom a vmiešame k cestovinám. Nakoniec vmiešame aj sneh z bielkov.

Zmesou naplníme vymastenou a vysypanú zapekaciu misu. Pečieme zakryté v predhriatej rúre na strednú teplotu cca 30-35 minút.

NÁŠ TIP! Usušte si doma vlastné ovocie s elektrickou sušičkou. Tipy nájdete v našom článku Sušenie ovocia v sušičke.

Zdroj receptov: recepty.cz, rucnipracehk.blog.cz

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechajte si ujsť novinky a špeciálne ponuky.

Prihláste sa k odberu nášho newsletteru a o všetkom sa dozviete ako prvý.

Váš názor nás zaujíma!

Zavrieť