Princípy a ochrana súkromia na 4home.sk

4home.sk prispôsobujeme na mieru vám. Na základe vášho správania na webe pomocou súborov cookies personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantné ponuky a produkty. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies na zobrazenie cielenej reklamy v reklamných sieťach na ďalších weboch. Personalizáciu a cielenú reklamu si môžete podrobnejšie nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v Nastavenie súkromia

Kontakt 0 Obľúbené Prihlásenie Košík

Náhľad košíka

K doprave ZADARMO ostáva nakúpiť za 50,00 €
Váš košík je prázdny...

Recepty: kuracie stehná na 7 spôsobov

25. 05. 2012 | Tiež neustále vymýšľate, čo práve v ten deň uvariť na obed alebo na večeru? Neustále dookola varíte tie isté recepty a aj keď sú lahodné, máte pocit, že by to občas chcelo nejakú zmenu? Nových lahodných receptov nie je nikdy dosť. My Vám dnes prinášame pár vybraných receptov na prípravu kuracích stehienok.

Kuracie stehná na smotanovo-nivovej omáčke

  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa
  • 50 g slaniny
  • 2 lyžice masti (možno nahradiť olejom)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie, soľ
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 obdĺžnik taveného syra
  • 50 g nivy
  • 250 ml smotany
  • pažítka

Na masti alebo oleji speníme nakrájanú cibuľu a asi 50 g slaniny. Potom pridáme osolené a okorenené kuracie stehná z oboch strán osmažíme. Pridáme asi 3 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Stehná vyberieme a dáme ich v pekáči zapiecť do rúry, aby sa urobila pekne chrumkavá kôrka.

Omáčku zahustíme hladkou múkou, povaríme, pridáme kúsky nivy, jeden tavený syr a necháme rozpustiť, zalejeme smotanou a nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú pažítku. Najlepšou prílohou sú zemiaky.

Kuracie stehná na paprikeKrájač na cibuľu

  • 3 kuracie stehná
  • soľ, korenie
  • mletá sladká paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g anglickej slaniny
  • údené krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 čerstvé papriky

Sada keramických nožovZapekaciu misu vymastíme tukom a vyložíme plátkami anglickej slaniny a kolieskami cibule. Kuracie stehná potrieme rozotretým cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou a uložíme na cibuľu, trochu podlejeme vodou.

Dáme piecť asi na 30 minút, potom posypeme paprikou nakrájanou na širšie rezance a dopečieme. Podávame so zemiakmi.

Kuracie stehná na piveSklenené koreničky

  • 5 stehienok kurčaťa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 pohára oleja
  • 2 lyžice medu
  • soľ
  • korenie
  • majoránka
  • pálivá paprika
  • pivo

Rozotrený alebo rozdrvený cesnak zmiešame s olejom a medom. Touto zmesou natrieme kuracie stehná, osolíme ich, okoreníme a necháme ich aspoň hodinu v chladnejšom mieste odležať. Potom ich osmažíme na oleji na panvici a posypeme majoránom a pálivou paprikou.

Kuracie stehná preložíme do pekáča, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme približne dvadsať minút, počas pečenia priebežne podlievame pivom.Nerezový pekáč s mriežkou

Kuracie stehná na sušených paradajkách

  • 2 kuracie stehná
  • 1 červená paprika
  • sušené paradajky
  • chilli paprička
  • olej
  • rezance
  • tymián
  • šalvia
  • petržlenová vňať
  • korenie, soľ

Mažiar na bylinkyKuracie stehná osolíme, okoreníme a dáme na panvicu opiecť. Pridáme k nim nakrájanú červenú papriku. V mažiari si podrvíme sušené paradajky, chilli papričku a bylinky. Keď sú papriky mäkké, pridáme ich do mažiara.

Opečené kura dáme do pekáča a potrieme pripravenou zmesou. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi pol hodiny. Uvaríme si rezance. Po upečení kuracie stehná vyberieme a výpek zmiešame s uvarenými rezancami.

Kuracie stehná na meduElektrický mlynček na korenie

  • 5 kuracích stehien
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/3 šálky tekutého medu
  • 1 šálky oleja (alebo rozpusteného masla)
  • šťava z polovice citróna

Kuracie stehná opláchneme, osušíme a po oboch stranách potrieme soľou a mletým čiernym korením (najlepšie čerstvým). V hrnčeku si premiešame med s tukom a citrónovou šťavou a touto zmesou potrieme kuracie stehná. Necháme ich v miske v chlade najmenej 4 hodiny odležať. Zvyšnú zmes si uchováme na potieranie mäsa počas pečenia. Pred vlastnou tepelnou úpravou rozpálime rúru na 220 ° C a pripravíme si pekáč vhodnej veľkosti.

Nerezová guľa na ryžuKaždé kuracie stehno znova potrieme pripravenou medovou zmesou a stehná naukladáme do pekáča. Vložíme do rúry a 10 minút prudko zapekáme po jednej strane. Potom stehná otočíme na druhú stranu, opäť potrieme medovou zmesou a ďalších 10 minút prudko zapekáme.

Potom teplotu rúry znížime na 170 ° C a mäso pečieme v rúre asi hodinu. Zhruba každú štvrťhodinu stehná potierame medovou zmesou. Ako prílohu môžeme použiť ryžu.

Kuracie stehná na zemiakochPekáč so skleneným vekom

  • 8 kuracích stehien
  • 1 kg zemiakov
  • 50 g masla
  • 250 g šampiňónov
  • soľ
  • korenie
  • 200 ml smotany
  • zväzok petržlenovej vňate

Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na tenké plátky. Pekáč vymastíme lyžicou masla, vložíme do neho zemiaky a osolíme ich. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a pridáme na zemiaky. Farebný kuchynský nôžOsolíme, okoreníme a zalejeme smotanou.

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Stehná očistíme, umyjeme, osušíme a poukladáme do pekáča na šampiňóny. Okoreníme, osolíme a omastíme maslom. Pečieme asi 50 minút. Pred dokončením môžeme jedlo v pekáčiku posypať strúhaným syrom. Upečené kuracie stehná posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuracie stehná v oregánovo-čili marinádeNožnice 2 v 1

  • 2 kuracie stehná
  • soľ
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička tekutého čili korenia
  • 1 lyžička horčice
  • 1 hrsť čerstvého, alebo mrazeného oregana
  • niekoľko plátkov masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sladká paprika

Urobíme si marinádu z oleja, cesnaku, čili, horčice a oregana. Kuracie stehná umyjeme, vysušíme, osolíme a husto potrieme marinádou. Ak môžeme, necháme marinovať v miske cez noc.

Sada sklenených misiekKuracie stehná dáme do pekáča, poukladáme plátky masla, zalejeme malým množstvom vody a pečieme asi na 200 stupňov. Počas pečenia, asi v polovici posypeme paprikou. Stehná podlievame výpekom po celú dobu pečenia. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi, prípadne zemiakovým šalátom.

Zdroj receptov: toprecepty.cz, tradicnirecepty.cz, recepty.cz

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechajte si ujsť novinky a špeciálne ponuky.

Prihláste sa k odberu nášho newsletteru a o všetkom sa dozviete ako prvý.

Váš názor nás zaujíma!

Zavrieť