Popis
Japonský nôž na krájanie ovocia a zeleniny je veľmi ostrý menší nôž s vynikajúcim vyvážením pre lepšiu kontrolu pri krájaní. Má široké využitie v domácnosti ale aj vonku na pikniku. Ideálne na čistenie, lúpanie a krájanie ovocia a zeleniny a tiež na dekoratívne vykrajovanie. Dĺžka čepele 126 mm / celková dĺžka 234 mm.
Dnes sa damascénska oceľ delí na „liatu“ a „zvárkovú“.
Liaty damask vznikal roztavením ocele v malých hlinených téglikoch a následným pridávaním rôznych prímesí podľa receptúry kováča. Naproti tomu je zvárkový damask vrstvený, tvorený najmenej dvoma druhmi ocelí alebo ocele a iného kovu.
Používa sa mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach až stovkách vrstiev.
Geniálna a doposiaľ neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov, vedela spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátnej dielo samurajských mečov.
Nože série DMS sú vyrobené zvárkovou technológiou v 67 vrstvách, zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť, pružnosť a dlhú životnosť. Dodávateľom materiálu pre nože je japonská oceliareň TAKEFU.
Rukoväte nožov sú vyrobené z javorového dreva a sú upravené metódou KEBONY. Táto technológia, vyvinutá v Nórsku, je patentovaný proces, ktorý bez škodlivých látok a toxínov, zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a zdôrazní nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj bohatú hnedú farbu.